Hallo, ik ben Hilde

Vrouw, partner, moeder, vriendin, trainer, coach,…

Hilde Bulcaen

Mijn reis begon in het landelijke Poeke. Op mijn pad was ik steeds omringd door lieve en warme mensen. Na mijn studies heb ik kort gewerkt in de gehandicaptenzorg en in de bijzondere jeugdzorg. Heel snel vond ik mijn plekje in de inclusieve kinderopvang, waar alle kinderen welkom zijn. Ik krijg dagelijks de kans om een 25 tal medewerkers te trainen en te coachen. Ik floreer omdat ik dit kan doen vanuit een waarderende benadering omdat de waarden van Klein & Wijs hand in hand met mijn waarden gaan. Ik startte een talentgerichte werking op, zowel naar de medewerkers als naar de kinderen: Talent in kinderschoenen

Elke dag zet ik me gepassioneerd in voor het welzijn van medewerkers en kinderen.

Nu wil ik mijn kennis en ervaring nog meer verspreiden. Ik wil graag nog meer mensen bereiken met positieve psychologie en floreerkunde.

Ondanks dat ik floreer, is mijn leven niet enkel happy happy happy. Ik heb mijn deel van ‘shit’ gekend: mijn broer overleed in een ongeval, ik heb zelf 2 auto-ongevallen gehad met een lange en moeilijke revalidatie en een scheiding.

Het waren niet altijd gemakkelijke momenten. Toch heeft het mij gemaakt tot wie ik nu ben. Het heeft mij laten groeien. Ik ontdekte mijn innerlijke kracht, mijn drijfveren, energiegevers en -nemers,... Ik geef eerlijk toe, het was soms hard. Ik heb soms door een zure appel moeten bijten om te staan waar ik nu sta.

Ik heb geleerd om te blijven groeien en bloeien, om te floreren.

Op mijn pad kwamen enkele inspiratiebronnen die mij richting gaven. Ze ondersteunden en/of motiveerden mij. Nu wil ik die inspiratiebron zijn voor anderen. Mijn ervaringen delen en samen op zoek gaan naar een gelukkiger en een betekenisvoller leven.

De shit uit je verleden is de mest voor je toekomst

Sierd Nutma

Mijn logo

happy vrouw’:
it’s me= Hilde floreert

Japanse kerselaar:
De Japanse kerselaar (en kersenbloesem) heeft een rijke symboliek in de Japanse cultuur. De kersenbloesems symboliseren wolken. Als wolken symboliseert de kerselaar de kortstondige aard van het leven en dus het belang om dierbaar om te gaan met je leven. De kersenbloesem heeft ook een maatschappelijke symboliek. Zo is één enkele kersenbloesem nietszeggend, maar opgaand tussen alle anderen vormt het één groot boeket. We zijn veel meer als we behoren tot een gemeenschap of groep. Samen met anderen hebben we een groter bestaan, kunnen we meer bereiken en dus meer betekenen. De kersenbloesem staat ook symbool voor magnifieke schoonheid, elegantie, mortaliteit en het accepteren van je lot.

Kolibrie:
De kolibrie speelt een belangrijke rol in mijn logo. Kolibries zijn spirituele boodschappers van liefde, levensvreugde en speelsheid. Ze vertellen je om van het leven te houden, hoop te hebben en successen te vieren.
Ze staan symbool voor veerkracht en aanpassingsvermogen. Kolibries symboliseren geluk, liefde, lichtheid van hart, moed gevoeligheid, schoonheid, uithoudingsvermogen, hoop en levensvreugde.
Ze vertegenwoordigen spirituele groei omdat ze boodschappers zijn van licht, hoop en optimisme. Fantastisch, toch? Men hoeft niet groot te zijn om groots te zijn!

Logo Hilde Floreert

Mijn studies

ik ben een kennisspons, eeuwige student, de lijst is lang en zeker nog niet eindig

 • Kindzorg
 • Bijzondere jeugdzorg
 • Sociaal werk
 • Positivologie
 • Floreerkunde
 • (kinder)talentfluisteraar
 • Mindful Run en Walk
 • Loopbaancoaching
 • ...

Mijn talenten

Groeimotor:
Ik krijg energie om anderen te laten groeien. Samen op pad gaan door te ondersteunen, te motiveren en te inspireren.
Zinzoeker:
Een aantal waarden staan centraal in mijn leven en werk zoals:
authenticiteit, betrokkenheid, echtheid, eenvoud, eerlijkheid, (persoonlijke) groei, innerlijke rust, kennis, leren, liefde, natuur, oprechtheid, plezier, positiviteit, samen, vriendschap, vrijheid,...
Positivo:
Ik kijk vooral naar de mogelijkheden en kansen
Uitblinker als ik dat wil:
Bij alles wat mij interesseert, wat ik belangrijk vind en waar mijn passie ligt, streef ik naar excellentie!
Kennisspons:
Ik ben nieuwgierig. Ik krijg energie van nieuwe informatie. Ik hou van lezen, opleidingen,...

Mijn missie

Floreren en anderen leren floreren.

Door te inspireren en samen te ontdekken wat jouw manier is om te floreren.

Mijn passies

 • Bewegen: Trailrunning, pilates, wandelen,...
 • Reizen: dichtbij en wat verder weg
 • ‘Samen-momentjes’ met partner, gezin, vrienden, familie
 • Lezen en leren over veerkracht, talent, betekenisvol leven, IKIGAI,...
 • Me laten verwonderen door de natuur