​De kracht van beweging: Stress verdwijnt met elke stap

De kracht van beweging: Stress verdwijnt met elke stap

Waarschijnlijk ervaar je het zelf ook zo... op het moment dat je gestrest bent en je gaat dan wandelen of lopen, dan ontspan je en verdwijnt de stress (of wordt in elk geval minder). Lichaamsbeweging is namelijk niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen.

In deze blog toon ik je de voordelen van beweging voor je lichaam en geest!

Beweging en geluk

Heb je je ooit afgevraagd waarom je je na een goede workout zo goed voelt? Het antwoord ligt in de chemie van je lichaam. Tijdens beweging neemt de productie van endorfine en dopamine toe, ook wel bekend als de 'gelukshormonen'. Deze hormonen spelen een essentiële rol bij het verminderen van stress en het verbeteren van je algehele welzijn.

Beweging kan je humeur positief beïnvloeden en je een gevoel van voldoening geven. Het vermindert ook de productie van cortisol, het beruchte 'stresshormoon'. Belangrijk om te weten is dat cortisol pas afgebouwd wordt na 20 minuten matig intensief bewegen. Een activiteit waarbij je net niet begint te zweten, zoals stevig wandelen, kan dus makkelijk in je dagelijkse routine worden opgenomen om je een stuk beter te gaan voelen.

De Kracht van mindful bewegen

Het beoefenen van mindfulness tijdens het bewegen helpt ons om het moment volledig te ervaren, stress los te laten en innerlijke rust te vinden. Mindful Run en Mindful Walk combineren de voordelen van beweging en mindfulness in één activiteit. Tijdens deze sessies leer je hoe je je bewust kunt worden van je ademhaling, je lichaam, je loophouding en techniek, je gedachten en je omgeving terwijl je loopt of wandelt. Het resultaat is een staat van alertheid, ontspanning en focus die je zowel tijdens als na de les met je meedraagt.

De Beweegdriehoek: Een holistische benadering van gezondheid

Bewegen heeft niet alleen invloed op onze mentale gezondheid, maar ook op onze fysieke gezondheid. De Beweegdriehoek, een concept vergelijkbaar met de Voedingsdriehoek, benadrukt het belang van regelmatige lichaamsbeweging voor een gezond leven. Het is een gids die de juiste balans tussen zitten, staan en bewegen promoot.

Door actief te blijven en regelmatig te bewegen, kun je verschillende gezondheidsvoordelen behalen, waaronder een versterkt immuunsysteem, verbeterde cardiovasculaire gezondheid en een gezond gewicht. Het is dus duidelijk dat beweging niet alleen stress vermindert, maar ook een integraal onderdeel vormt van een gezonde levensstijl.

Ontdek Mindful Run/Walk

Wil je de positieve effecten van beweging en mindfulness combineren? Overweeg dan om deel te nemen aan mijn workshops en cursussen Mindful Run/Walk. Hier ontdek je hoe je beweging en mindfulness kunt integreren in je dagelijkse routine en stress kunt laten verdwijnen met elke stap.

Neem vandaag nog contact met mij op om meer te weten te komen over mijn aanbiedingen en begin je reis naar een gezonder, gelukkiger leven met Mindful Run/Walk!

Ga je liever zelf op zoek  naar alle informatie? Mindful run and walk Aalter (hildefloreert.be)

Wist je ook dat ik een gratis Webinar en E-Book heb waarin ik je alles vertel over Mindful Run/Walk? Je meldt je aan en je kijkt of leest wanneer jij het voor jou past en het is helemaal gratis: Hilde floreert academie (skillba.com)